С няколко клика изпращаш пари на измамници. Схемата е до болка позната. Прочетете

...
С няколко клика изпращаш пари на измамници. Схемата е до болка позната. Прочетете
Коментари Харесай

Жена стана жертва на измама, източиха пари от банковата ѝ карта

С няколко клика изпращаш пари на измамници. Схемата е до болежка позната. 
Прочетете още
Жана Ганчева от град Пазарджик споделя, че сестра й - Лиляна, се е вързала на кукичката. 

Жената е получила имейл от банка " ОББ " за актуализация на онлайн банкиране. Всичко е било с автограф и щемпел на въпросната банка, споделя Жана. Може би това е заблудило и сестра й Лиляна, която е въвела персоналните си данни и от сметката й са изтеглени 1050 лева.

" Искам да бъдат осведомени повече хора, с цел да не бъдат излъгани като нея ", написа сестрата на потърпешата до.

Наскоро покруса е сполетяла фамилията им - сестрите са изгубили своя татко.

" Измамата беше похлупак на всичко ", откровена е Жана.

Лиляна е получила подпомагане от банката, като чиновниците са блокирали картата, с цел да не бъдат осъществени други злонамерени дейности.

Не за първи път се случва клиентите на дадени банки да бъдат атакувани от фишинг офанзиви и киберпрестъпници.

Обикновено клиентите получават имейл известие, в което се изисква актуализация на потребителския профил в приложението за онлайн банкиране. Съобщението приканва клиентите да последват линка и да вкарат данните си за вход към онлайн банкирането, както и чувствителни данни като имена, номер на банкова карта, период на годност на карта и CVV код.

В случай че сте получили такова известие, следва неотложно да го изтриете, без да следвате линка и без да въвеждате никакви данни. Ако сте въвели информация, променете навреме потребителското си име и ключова дума за достъп до онлайн банкирането.

Важно е да знаете, че банка или друга финансова институция при никакви случаи няма да изиска от Вас да предоставите данни за пароли, ПИН или CVC/CCV код на карта, както и други данни, свързани с достъпите Ви за електронно или мобилно банкиране.

Запомнете - в никакъв случай не влизайте в електронното си банкиране от линкове, които сте получили по е-мейл, SMS или от рекламни банери в интернет, а единствено от формалния уеб страница на вашата банка и от формалното мобилно приложение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР